Летни стажове – за студентите от Факултета по журналистика и масова комуникация

Уважаеми колеги,

Във връзка с писмо №70-11-257/24.06.2015 от Декана на ФЖМК относно сроковете за провеждащите се в София летни стажове и практики, Ви уведомяваме, че студентите от 1-ви, 2-ри и 3-ти курс в специалност „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“, които по учебен план имат задължително полагане на стаж в периода 1 юли – 15 септември 2015, следва да предоставят в Комисия по настаняване служебна бележка, оригинал или копие, което да е заверено с печат „вярно с оригинала“ от деканата/отдел „Студенти“ на ФЖМК или издаващата организация. В служебната бележка следва да фигурират имената на студента и времето за което е положил съответния стаж или практика.

За времето на провеждането на съответната практика/стаж, студентите живеещи на общежитие не заплащат държавната субсидия (летен наем), чрез служебната бележка се удостоверява това право. Служебните бележки трябва да бъдат представени след завършване на стажа или практиката.

В случай, че някой е предплатил наемите и държавната субсидия, при предоставяне на служебната бележка надвзетата сума ще му бъде възстановена на касите чрез приспадане към следващи плащания.

 Имайте предвид, че Комисия по настаняване няма да работи в периода 27.07.2015 – 09.08.2015.