Подаване на заявление

Кандидатствай за общежитие...

Подаване на молба

Подайте индивидуална молба...

Онлайн плащане

Платете наем и консумативи онлайн ...

Проверка на молба

Проверете статуса на молбата си...

Летен престой

Заплатете всичките си налични задължения, за да останете за летните месци

Здравейте колеги,

Ние сме Комисия по настаняване в общежитията на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Комисия по настаняване (КН) е структура, избирана ежегодно от Студентски съвет при СУ и нашата мисия е да осигурим на всички наши студенти място за живеене. 

Може да се свържете с нас по всички възможно начини, описани в секция „Контакти“ или да дойдете на място в офиса.

Поздрави,

Често задавани въпроси

Това са едни от най-често задаваните ни въпроси. Прочетете ги, преди да решите да се свържете с нас.

Документи се подават преди началото на всяка академична година по дати, определени със заповед от Ректора. Задължително е всяко заявление да съдържа снимка, сканиран акт за раждане и подписана декларация, че сте психично здрави, която се попълва онлайн, т.е. не е нужно ходене при лекар. Семейните студенти и студентите, които се настаняват без класиране прикачват и допълнителни документи, описани в настоящата заповед.

Сметките за общежитието могат да бъдат заплатени по два начина:

  • На място в касите, които се намират в блок 42Б, Студентски град
  • Онлайн – чрез системата на Поделение „Социално-битово обслужване“. Инструкции за онлайн плащането може да намерите тук.

Да, може да подадете молба на хартия в офиса на Комисията или онлайн. Комисията по настаняване ще разгледа молбата ви и при положителен отговор ще се свърже с вас, за да ви обясни процедурата по смяна на стаята. Може да сменяте стаята си само два пъти за една учебна година.

Да, можете. За целта ще ви бъде необходимо разменно писмо, което може да получите от Комисията по настаняване.

Ако до 14 работни дни не получите отговор от Комисията по телефон или и-мейл адрес, моля обадете се на посочения телефон или елате на място в Комисията. Възможно е, заради многото молби да се пропуснали разглеждането на вашата.

Не, за съжаление нямате право да изберете това. Настаняването се извършва на случаен принцип.

При това положение, Вие вероятно сте подали заявление за летен престой и сте настанени до 10 септември. Трябва да подадете заявление-декларация за участие в класацията за общежития. Подавате заявлението си чрез профила си като бакалавър в СУСИ с данните си от бакалавърската степен, като отбелязвате, че сте магистър първи курс, съответно държавна поръчка или платено обучение (в зависимост от това в каква магистратура ще сте). В полето за успех, вписвате успехът си от четвърти курс, без да включвате при пресмятането оценките от държавните изпити/дипломна работа, без оценките от факултативни дисциплини, пресмята се само на база оценки от задължителни и задължително-избираеми дисциплини по учебен план.

Не откривате отговор на Вашият въпрос тук, моля свържете се с нас чрез страницата „Контакти“

Поделение “Социално-битово обслужване” (ПСБО)

Задачите на Поделение „Социално-битово обслужване“ са свързани с поддръжката на функционалното и експлоатационното състояние на университетските общежития и столове, предназначени за студентски нужди. Поделение “Социално-битово обслужване” стопанисва общо 10 блока със 17 входа позиционирани в рамките на ж.к. “Студентски град” – София.

Приемно време:

Понеделник: 13:00-17:00

Вторник: 13:00-17:00

Сряда: 08:30-12:30

Четвъртък: 13:00-17:00

Петък: 08:30-12:30

  • При промени в работното време, Комисия по настаняване ще ви информира чрез Фейсбук страницата си.

Пощенски адрес:

Софийски университет “Св. Клиемент Охридски”
Поделение “Социално-битово обслужване”
Комисия по настаняване в общежитията на СУ
ж.к. “Студентски град”, блок 42, вход “Б”
Кабинет 100, в ляво от ниското тяло на касите

Телeфон за връзка