Студентски съвет при Софийски университет „Св. Климент Охридски”

Повече от двадесет години Студентски съвет при Софийски университет „Св. Климент Охридски” продължава да поддържа високото си ниво на работа, като всяка година десетки представители на студентската общност се трудят доброволно в името на общата ни кауза. Пазим своята демократичност и прозрачност, завещани ни от създателите на Съвета и се борим за все по-голямото ни участие във вземането на решения относно бъдещето ни.

Конкурсът „Студент на годината на Софийски университет „Св. Климент Охридски” 2018 г. отново ще бъде проведен под патронажа на Ректора на Университета – проф. дфн Анастас Герджиков.  Събитието ще завърши с официална церемония по връчване на наградите на победителите, която ще се състои на 11 май в Аулата на Ректората.

В продължение на четири седмици всички студенти и докторанти на Софийски университет ще имат възможността да кандидатстват за участие в конкурса като подадат документи, отговарящи на изискванията. Участниците ще трябва да убедят конкурсното жури, че заслужават наградата.

Наградите отново се присъждат в категории, съобразени със съответните професионални направления, в които се обучават кандидатите, с цел да се дадат еднакви възможности на всички участници.  Както през изминалите години, така и този път, се предвиждат категории за спортни постижения и за доброволческа дейност. През 2017г. въведохме нова категория за колегите ни докторанти и това ще бъде запазено като традиция както през настоящата, така и следващите години, защото за нас е от изключително важно значение да приобщаваме все повече колеги към общността на конкурса.

Надяваме се на многобройни добри кандидатури, които за пореден път да докажат таланта на младите българи.

Очаквайте да обявим членовете на тазгодишното жури, както и всички официални спонсори и партньори на конкурса „Студент на годината на Софийски университет „Св. Климент Охридски” 2018 г.