Трайно наличие на свободни места

Уважаеми колеги,

Със свое Решение от 27.10.2015 на основание т.18.1 и т.18.2 от Заповед №Рд19-179/27.04.2015 на Ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Комисия по настаняване в студентските общежития обявява трайно наличие на свободни места в общежитията, стопанисвани от Поделение „Социално-битово обслужване“.

При условията на трайно наличие на свободни места извън ограничителните условия на чл. 14, ал. 1 от Правилника за ползване на студентските общежития на СУ и съгласно чл. 15, ал. 3 от НПСО, КОмисия по настаняване разрешава настаняването на студенти с настанителен период до 20.07.2015, при следните условия:

⇒ студентите да са в редовна форма на обучение;

При настаняване студентите задължително предоставят следните документи:

⇒ уверение за записан семестър; прекъсналите студенти предоставят уверение, което да удостоверява, че са прекъснали обучението, в същото следва да бъде записано от коя година и в кой курс е прекъснато обучението;

⇒ акт за раждане (копие или оригинал, ако не сте били на общежитие на СУ до момента);

⇒ служебна бележка от психиатър/психодиспансер, че не страдате от психично заболяване;

⇒ лична карта;

⇒ 2 снимки във формат за документи;

⇒ обходен лист (ако в предходната учебна година сте използвали общежитие, без значение на кой университет);

⇒ разменно писмо за студентите от други столични ВУ*

*при недостиг на квоти или преустановяване на условията на трайно наличие на свободни места, Комисия по настаняване си запазва правото да откаже настаняване

Пълният текст на решението и процедурата по настаняване можете да прочетете тук.

Във връзка с недостига на стаи за настаняване на семейни двойки, Комисия по настаняване определя следния ред за настаняване на заинтересованите семейства, които желаят да използват двойна стая или гарсониера:

⇒ Гарсониери се предоставят съгласно условията на чл. 17, ал. 2 от ППСОСУ.

⇒ Желаещите семейства, които отговарят на усовията по чл. 17, ал. 1 и 2, следва да подадат молба в Комисия по настаняване, с което да декларират това си желание и да бъдат включени в „списък на чакащите“ за текущо освобождаващи се стаи. При наличие на освободени стаи лицата по списъка ще бъдат своевременно информирани.

/в сила от 02.11.2015