Въпроси, свързани с настанителната кампания

Уважаеми студенти, ето отговори на някои от въпросите, които получаваме:

1. Относно класирането – причината в момента да има некласирани студенти е недостигът на места в общежитията на Софийски университет заради текущите ремонти. Към момента всички общежития на СУ са запълнени и започнахме настаняването на студенти в общежитията на други висши училища. Във вторник от 10:00 ч. ще се състои среща между висшите училища, на която ще бъде уговорено колко места от всеки ВУЗ ще бъдат дадени на студентите от Софийски университет. В момента, в който получим тази информация, ще продължим настаняването на студенти. Ще се опитаме това да стане още във вторник, но има шанс да не успеем да реагираме толкова бързо. По тази причина, ако имате възможност, заповядайте от сряда (03.10). Следете сайта и страницата на комисията, ще ви информираме веднага щом имаме яснота по въпроса.

2. Относно съжителството и промяна на стаи – всякакви промени ще бъдат възможни след като премине кампанията по настаняване. В момента приоритет е да бъдат настанени абсолютно всички студенти. След кампанията, когато се обяви трайно наличие на свободни места, ще се заемем с удовлетворяването на желанията ви за съжителство и промяна на стая. Ще споделим информацията при първа възможност.

3. Относно заплащането на общежитие от друго висше училище – информация къде да заплатите ще ви бъде дадена от това висше училище, в чието общежитие сте настанени.

4. Относно заплащането на общежитие на Софийски университет – за да се избегне образуването на големи опашки на касите, студентите могат да заплатят своите такси за общежития до 20.10.