Подаване на документи за класация

Уважаеми колеги,

От днес започна подаването на заявления-декларации за участие в класацията за общежитията на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ за новата академична година. Новоприетите в първи курс студенти, както и студентите от горните курсове, вкл. кандидат-магистрите имат срок да подадат своите заявления до 8 септемри вкл.

Съгласно заповедта на ректора на Софийския университет Комисията по настаняване в студентските общежития ще обяви списъците с класиралите се студенти на 15 септември 2016г. Подробни инструкции за подаването на заявлението и често задавани въпроси с техните отговори могат да бъдат намерени в електронната страница, разработена с цел да улесни протичането на настанителната кампания. На Вашите въпроси ще отговаряме в нашата контактна система, както и на телефон 02 / 86 22 916 (телефон само в приемното време).

Напомняме Ви, че от сайта https://cas.uni-sofia.bg/ можете да си направите справка за Вашето потребителско име в СУСИ. От същия адрес можете да си генерирате и имейл адрес в ЗИМБРА. Не е възможно да подадете заявление-декларация за участие в класацията без да имате имейл адрес в ЗИМБРА.

За всички магистри в специалност „право“ 5 курс, на които предстои явяване на държавни изпити и всички кандидат-магистри след завършена бакалавърска степен в СУ напомняме, че когато влезете в системата, Вие подавате заявка за индивидуална оторизация, това не е заявление за участие в класацията.

Това е нужно, защото статусът Ви във СУСИ е на студент, който е завършил семестриално, съответно системата изисква допълнителна проверка, за удостоверяване на това, че имате право да кандидатствате за общежитие. След като заявката Ви за индивидуална оторизация бъде одобрена, ще получите известие от нас за това на Вашия имейл адрес в ЗИМБРА. След това е нужно просто да влезете отново в системата и да си подадете заявлението, както сте го правили в предишни години. В последните дни, ако по някаква причина има някои останали от Вас, които все още не са си подали заявление – ще получат обаждане по телефона от нас.

Напомняме също, че когато вписвате успехът си в заявленията, трябва да го изчислите сами без да се ръководите от данните, които се показват от СУСИ. Ние не гледаме СУСИ, Вие също не трябва да го гледате по отношение на взети/невзети изпити и оценки.

Успехът се изчислява на база задължителни и задължително-избираеми дисциплини от предходната успешно завършена учебна година. Невзетите изпити от предходните два семестъра се смятат като слаб 2.

Кандидат-магистрите вписват успехът си от 4 курс, задължително и задължително-избираеми дисциплини, без държавни изпити/дипломна работа.